blog

tukaNg PoLow~

Tuesday, June 15, 2010

Hari Ini Dalam Sejarah tanggal 13 Jun 2010...





















maka tersebutlah kisah...13 jun 2010...jeng..jeng..jeng,,,
REUNION ex-sktm yang berlangsung di restoren CHICKen HArtZ Sunway piramid....
aku lah mastermind untuk event ni..ecece...:p
aku buat pon ats sbb2 ramai sgt yang mencadangkan kat aku..soh aku buat..
mgkinkah kerana mreka bz?malas? idok la teman tau...:)haha..~
aku pon created event ni sebulan awal dari tarikh reunion,.pakai fbook je..sbb jimat+mudah~
mase ni aku masih lagi d maktabku yg "TERCINTA"..tgh exam plak tuh..huhu..~
mmg banyak kesulitannya ku alami..yela..1st time jd organiser..
tempat pertemuan mmg mnjadi mslah utama pd mulanya...
byk kali ku tukar..huhu,..
last2..emiza yg bagi idea CHICKEN HARTZ tu...:)


liku2 sebelum event bermula...
pagi tu smpat lagi aku msg beberapa org ex-sktm utk dptkan confirmation dorg...
badnews..ramai yg ada hal saat2 akhir...:(
tp 2 msh xpatahkan semangat aku..
bagi aku bese la tu..xdpt nk elak..n xde rzeki..:)
event tetap diteruskan..~
pagi tu pon aswad msg aku,."weh syark,.rmai ke yg join?ko gi ngan sape?naik ape?"
"la,.rmai gak la,.ko dtg jela k..aku g nek moto aku la..nape?"
"kalo camtu aku gi ngan ko la k..kite gi same2..aku dari klang nanti.."
"ok,.xkesah,tgu bwh umah aku k..dah smpai roger..tata.."

maka, aswad pon smpai lebih awal dri yg aku jangkakan...huhu,.
tapi mase tu aku xsiap lagi..haha..maklumla kan..reunion,mstilah da'bomb!:)
dia pon mnunggu hmpir stgah jam..haha..
mulut dia mcm mak jande bebel..hahaha~
ktorg smpai piramid dlm pkul 12.30..sorg kelibat pon aku xnampak...
janji kul 12,.bese la kan..huhu..aku pon lepak2 jela kat kerusi luar tu tggu "Datuk2 Datin2" sampai..
org 1st dtg kat ktorg ialah SYAZWANI!!! rindu kat wani sgt2..mmg nak jumpa dia pon!
banyak kenangan time skola dlu..hahaha..lawak2..
she's so pretty!! kurus dari aku plak tuh..cam kerengga je pinggang..haha..
pakaian merah makngah+shawl yg cute! :)
xlama lepas tu,.muncul la segerombolan "RATU2" cantik TMN MEDAN,.huhu..
ami hamidah+aishah kamaruzzaman+azlin+zahraa+izzati+adila hassan+khairunnisa'+emiza+linda+zuliana
xlengkap la kalau ada RATU je kan?
maka, muncullah si jejaka2,.
faisal+fendi+syafiq+noi+faiz arifin+jamirulhafiz+atok+kerol izwan+sopi abadi+amir+ashraf..
walaupun mmg ada antara mreka2 tu yg "punctual"...:p

paling menggembirakan aku ialah kehadiran dua org cikgu sekolah rndah kami..!
cikgu azura dan ckgu zamzuri..
syukur dan terima kasih sgt kat ckgu coz sudi meluangkan masa bersama2 kami..`
ckgu azura..sumber inspirasi aku tuh..segala ajaran dia,.kata2 semangat serta sindiran dulu masih tersemat dlm kotak fikiran ni..:p
tu la pembakar semangat aku utk berjaya mnjadi guru bermotivasi cam dia..:)

mmg riuh restoren tu kami buat! maklum la,.
byk sgt bnda nak diimbas kmbali..cerita2 terkini..
sesi "pengecaman" muka...it was fun!!
10 tahun xjumpa k..bayangkan,lame tuh! mmg gelak2+borak2 smpai xde suara aku balik tu tau..
huhu...~

tetibe alin kate hazira dgn ratna pon ondway join kitorg..hepinye!!
but, at first,.hazira xknal aku..baru je nak mrajuk..tetiba dia sebut nama aku!
thank god! dia ingat aku lagi!! terharunye..haha
maka,berpelukan lah kami di situ..muah,.muah..hahaha~
sesi bgambar plak dgn cter r kan..dah mcm model je pose~
haha,..~ honestly,.masing2 mmg cantik,comey,cun2,ensem2,macho2+stylo!!
xmcm 10 tahun dulu,.bhingus+berlemoih..hahaha~

dlm pkul 5 lbih tu, SYAZWANI N AISHAH kene balik...:(
sedeynye,.rase mcm xnak lepaskn dorg balik..seriously!
rase kejap je mase berlalu..bila la boleh jumpe lagi kan kwn2...hurm..:/


selepas abes sesi makan2..kitorg pon teruskan dgn xtvt kedua...
BOWLING!! :)
rase bergegar lane tu dengan jeritan+sorakan kami..huhu..
3 lane telah ditempah...
korang mmg pandai mencuci longkang...hahaha..
xkesah la kan? yg penting kite..ENJOY!!! :p

semua pulang dlm pkul 8 lebih camtu la...
pastu dah smpai umah dorg trus ajak gi minum2 dulu kat kedai pondan..
emiza+zuliana+aku..
xlama lpas tu muncul la si nadzirah+mustakim+lenda..dorg baru balik kroje..
that's y dorg xdpt join reunion..~


paling nampak perubahan ialah aishah,.transform abeh!! cun dah skang..dulu comey sgt2!!
dia la tukang kayuh basikal,.aku tumpang je kat blakang mase ktorg same2 nak g skola agama dulu..huhu...rindu! :p~
syawani plak dia pretty mcm dulu jugak..ayu gitu..untung nye abg anip dia..hahaha..:p
izzati plak,.dia pon dah makin cun,.bgaya gitu..! :p
zahraa! ape sudah jadi sma tinggi kamu???!! hahahaha..
ntah la,aku slesa bgaduh2 ngan ko..ko mmg same je dari dulu..sempoi!! i like ur style!:)
alin,..hmm,.dia brubah sket..dulu kat skola cam sombong je..skang xde dah..ok,best! anggun sopan je..sejuk mata mak aswad memandang..ooppzzs!! hahaaha..~
hazira plak dia dah kurang sket ketomboian dia tuh..huhu..feminin la ni tau...huhu'
ratna pon sama,.feminin je..:)
gadis2 lain tu kebanyakkan mmg aku slalu gak jumpe kat area sini..korg2 tu same je..giler2!! best! haha~

aswad plak dulu kecik je..suke buli org..nyampah sgt!:p.. tp skang dia x kecik dah beb,.beso dr aku..haha..~
kerol,.dulu buncit sket time jadi pengawas..huhu,..1 bnda yg xbrubah dr dulu huruf "R" ko...hahahaha~
saufy abadi dulu mmg kiut je ko dgn songkok kelabu ko weh..trademark tuh! skang mane songkok tu?haha..sopi sopan je aritu..poyo je,.malu2 kunun~haha~
ramai lagi la...xlarat nak taip..huhu..yg pnting korg2 mmg dah ensem+stylo!

harap2 lepas ni kite leh jumpe lagi di lain event...
terima kasih sgt2 atas kehadiran dan sokongan kalian..

akhir kata dr saya,."SELAMAT MENCARI JODOH"
hahaha~

2 comments:

syazwani said...

best :) hehe t buat lagi k. and tq so much

~CREAMY ENEMY~ said...

haha..ok i will!! :)